09 July 2012

Resepi biskut MILO

Milo, siapa tak pernah minum milo? Itu kalau tak pernah minum milo sekali seumur hidup, memang Hani respek.

Hani confident, bagi mana-mana yang pernah merasa hidup dekat asrama, mesti pernah buat benda ni kan? Haha. Milo seterika ni, dia milo 3 in 1 tu. Tapi dia jadi macam keras bila kita seterikakan milo tu. Nak tau macam mana nak buat?


Cara-cara ikut step bawah. Hewhew


Sumber : Facebook

Tapi, jangan seterika direct, tu memang terbakar bungkusan milo tu. Lapis dengan kain, lepas tu seterika dan tekan kuat-kuat milo tu. Selalu tukar atau terbalikkan tempat di seterika tu. Buat sampai angin dalam tu keluar, dan bila rasa milo tu dah cukup keras.

Setelah sampai tahap milo tu dah keras dan kecut, biarkan sejuk. Kemudian, lepas sejuk, dah boleh makan milo coklat.

So, selamat mencuba!!


7 comments:

Secrets of A Teenage Girl said...

tak pernah buat.. best ke? nnti nak try lah.. hehe

Sis Eiyan Azian said...

betul ker menjadi? 1st time tau nih :P

nina said...

sedappppp..dah penah makan..mcam tu...,milo myfvret..:)

aku HaniAsyira said...

org yang duduk hostel selalu buat.. hee~~

Chic Na said...

hahaha.. kreatif la. mcm sedap je.

*zafirah* said...

Haha,fira time duk asrama banyak kali buat macam ni..kempunan mkn coklat.Hihi:)

mdmZ said...

so simple tapi sedap...lame tak buat cmnie.